Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка БулфотоБългария е страната в Европа с

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка БулфотоБългария е страната в Европа с
Коментари Харесай

Манолова за здравната криза: Борисов се скри и остави народа сам да се оправя

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Булфото

България е страната в Европа с най-вече лечебни заведения на глава на популацията, с най-вече болнични кревати. За да се стигне до настоящия срив, повода е безхаберието от страна ан ръководещите през последните девет месеца. Това е интервал, за който се ражда дете, а те дори не съумяха да " родят " проект за това по какъв начин България да посрещне втората вълна на коронакризата. 

Това разяснява Мая Манолова в ефира на 7/8 тв.

Оказа се в този момент, че няма коли за спешна помощ, че няма безвъзмездни проби, че няма апарати за кръвна плазма, че няма задоволително апарати за обдишване, че няма задоволително болнични кревати и готови лечебни заведения, които да се грижат за пациенттите. Причината е, че те дефинираха минимално количество от леглата в лечебните заведения, едни 10% и по-малко, които да лекуват Ковид. И всички останали болнични кревати останаха да бездействат. Реално лечебните заведения бездействаха. а в това време в доста дребен % от болничните браншове се струпваха голямо количество хора, лекарите изнемогваха, цялата доболнична помощ не бяха включени в битката със болестта. Цялото населесение се насочи към лечебните заведения, тъй като властта не сътвори никаква организация, уточни Манолова. 

Правителството похарчи 1,5 милиарда лв., а даже коли за спешна помощ не купиха. Хората не могат да си разрешат да заплащат за тези скъпи проби. И това е действително. Ако в едно семейство са няколко индивида - 300-400 лв. с а огромен проблрем, по тази причина не се изследват. Има хора, които се опасяват да не изгубят работата си. Защото хората са докарани до просешка сопа. Притесняват се по какъв начин ще оцелеят, тъй като в този момент се разхвърлят едни милиони, едни милиарди и се дават обещание още веднъж телевизионно. Но хората се тормозят за утрешния ден дали ще имат работа, дали ще имат какво да сложат на масата. Защото спестяванията им отпътуваха по време на първата коронавирус вълна. Малкият бизнес продължава да е на колене и в тотална неопределеност. Тези пари, за които се приказва, стигат единствено до приятелския кръг. ето в този момент си приказват за 1,7 милиарда лева още веднъж за асфалт,  уточни тя. 

Борисов се скри, дезертира от първата линия и остави народа да се оправя самичък. Лекарите сами да се оправят. Остави сестрите да се оправят със обстановката, същите, които не искаше да ги види до скоро, уточни Манолова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР